Térburlolás

Bejáratként funkcionáló szépen lerakott terméskőburkolat, melyet alacsony növésű, nyírható bokrok szegélyeznek.A kert fontos eleme a térburkolás. Abban talán egyetértünk, hogy kertünkbe nem való az aszfalt, nem való az összefüggő betonfelület. Szinte minden más burkoló anyag viszont igen.
Mit lehet burkolni a kertben? Utakat, tipegőket, gépkocsibehajtókat, gyermek játszósarkokat, hinták talapzatát, pergolák alját és minden mást, ami éppen eszünkbe jut.
A burkoló anyagok tárháza széles: burkolóanyag lehet a bontott tégla, öntött beton járólap, a hihetetlen forma és színválasztékkal bíró viacolor térkő, macskakő, gránit, terméskőlap. A teljesség igénye nélkül felsoroltak a szilárd kategóriába sorolandók. Lágy burkolóanyagnak minősül a különféle színű és méretű gyöngykavics, deszka, gumi.
A burkolóanyagoknak két közös tulajdonságuk van: az egyik, hogy összekötik kertünk elemeit egymással és a lakóházzal, a másik, hogy mindegyik igen praktikus.
A burkolatok előnye: csapadékos időben nincs sár, a hóeltakarítás sima felületen egyszerűbb, mindegyik környezetbarát, hiszen a csapadékvíz elszivárog, tisztán, gyommentesen tartja a területet. Nagy előnye még - a széles választékból adódóan - az, hogy díszítő értéke hatalmas. Nem kisebb előny az sem, hogy bármikor felszedhető és újrarakható. További előny az, hogy gyakorlatilag az év bármely szakában kivitelezhető (kivéve persze a komoly fagyokat).
Burkolni persze nemcsak a közlekedő területet lehet, hanem burkolhatjuk például a rózságyásokat kéregtörmelékkel (mulcs), ami nagyban lelassítja a talaj kiszáradást és elgyomosodását.
Lehetnek kertünknek olyannyira árnyékos területei, melyeken minden erőfeszítés ellenére sem marad meg a gyep. E területek "burkolása" árnyéktűrő és árnyékkedvelő növények telepítésével esztétikusan megoldható.
Minden burkolási technika annyit ér, amennyire pontosan, és szakszerűen rakják le. A tartós burkolat titka a gondosan előkészített aljzat.
Gondolja át, mit és mivel burkolatna és keressen meg minket. Bizalmát előre is köszönjük.
Lépjen velünk kapcsolatba l Újdonságok l Tévhitek

 


Partnereink: Fenyőkéreg értékesítés l Hunter - minőség az öntözésben!