Sziklakert

A képen látható kőrózsa, vagy kövirózsa csak egy a számtalan fajból. E fajok kedvelt növényei a sziklakerteknek.Ha szeretné, hogy kertjének a legzordabb téli napokon is legyen színfoltja, akkor érdemes sziklakertet terveztetni és építtetni.
A sziklakertben, mint ahogyan a nevéből is fakad, viszonylag igénytelen, szárazságtűrő, évelő növényeket lehet telepíteni. Ha elég nagy a terület, ahová a sziklakertet szánjuk, akkor kerülhetnek bele zömök növekedésű díszcserjék is.
Nem hiányozhatnak a sziklakertből a kora tavasszal nyíló, élénk virágú, kistermetű hagymások sem (például fürtüs gyöngyike, hóvirág, nagyon korán nyíló apró tulipán). Ezek összeválogatása a terület adottságainak, fekvésének függvényében szakember feladata, akinek tanácsait a felesleges pénzkidobás érdekében érdemes megfogadni.
A növényeken túl a sziklakert másik fontos eleme maga a "szikla". A felhasznált "sziklák" színe, formavilága önmagában is pihentető látványt nyújt. A japánok és keleti népek nyugodt, megfontolt mentalitását ismerve nem véletlen az, hogy kertjeik alapvető eleme a sziklakert.
Márcsak azért is érdemes a sziklakert megtervezését és kivitelezését szakemberre bízni, mert nem biztos, hogy Ön tisztában van azzal, mekkora lesz egy-egy növény kifejlett állapotában, mekkora élettérre lesz szüksége. Ha csak "úgy", kedvünk szerint ültetjük be sziklakertünket növényekkel, egy-két év múlva komoly gondjaink lesznek a besűrűsödött növényállomány ritkításával és ápolásával.
Bízza ránk sziklakertje megépítését - meglátja örömét leli majd a látványban!
Lépjen velünk kapcsolatba l Újdonságok l Tévhitek

 


Partnereink: Fenyőkéreg értékesítés l Hunter - minőség az öntözésben!